Uneix-t'hi!

Videos

Fotos

Seguidors

Nota

El text no incloura accents ni altres simbols a causa de la configuracio dels teclats a Palestina.

Presentació

Publicat per Comunicació diumenge, 2 d’agost del 2009

Per què anem a Palestina?

En motiu del nomenament de Jerusalem com a Capital de la Cultura Àrab 2009 per part de la Lliga Àrab i en base al Programa de Capitals de la Cultura de la UNESCO, les diferents nacions convidades duen a terme, al llarg d’aquest any, una sèrie d’activitats culturals entre les quals destaquen: camps de treball internacionals, conferències i lectures. Per la seva banda, Palestina organitza un festival de música, dansa, poesia i teatre, així com una exposició fotogràfica sobre la Història de Jerusalem i la situació actual. Pel que fa a la nostra cultura, l’activitat que es durà a terme serà Dies de la cultura catalana a Palestina en què músics i bastoners/es viatjaran per presentar la cultura popular catalana al poble palestí. A través dels diferents concerts i actuacions es pretén promoure el diàleg intercultural i estrènyer els llaços d’entesa i solidaritat entre pobles.
Cal recordar que el passat mes de març, les autoritats israelianes van prohibir una desena d’activitats culturals i esportives que formaven part del Programa de “Jerusalem, Capital Àrab de la Cultura”. Sota el pretext que aquestes qüestionaven la sobirania israeliana de Jerusalem, van impedir, entre d’altres, que es realitzés una reunió de nenes i un partit de futbol entre nens en una escola.

Qui va a Palestina?

Un total de 91 persones que formen part de les següents 12 colles bastoneres: Colla Bastonera del Montserratí (Baix Llobregat Nord), Pla de l'Aigua (Lleida), Bastoners Quico Sabaté (Sant Celoni), Bastoners del Canyeret (Badalona), Colla Bastonera de Sants (Sants, Barcelona), Agrupació de Ball de Bastons de Vilanova i la Geltrú (Vilanova i la Geltrú), Cop a Cop (Gràcia, Barcelona), Bastoners de Ribes (Sant Pere de Ribes), Picadits de Vilassar (Vilassar de Mar), Bastoners de La Llacuna (La Llacuna), Colla Bastonera del Vendrell (El Vendrell), i la Colla de Ball de Bastons de Masquefa (Masquefa), amb el suport de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya.
Durant l’estada a Palestina un equip de càmeres acompanyarà els bastoners per a l’elaboració d’un documental.

Preparació del viatge:

La Coordinadora de Ball de Bastons -que aplega totes les colles bastoneres de Catalunya- ha buscat el suport de la Xarxa d’Enllaç amb Palestina per a l’organització del viatge. Des de fa mesos han treballat plegats per programar l’agenda i contemplar els diferents aspectes de l’estada a Palestina.

Per a la preparació del viatge s’han dut a terme unes Jornades de Formació en què s’ha informat a tots els participants sobre els perills i les precaucions que cal prendre en una zona de conflicte armat. Així, per a tots els que viatgen a Palestina, durant un cap de setmana, s’han realitzat xerrades sobre la Història Contemporània de Palestina, Dret Internacional a Israel/Palestina i Aspectes culturals i Jerusalem 2009. A més, s’han aprofitat els dies de les Jornades per coordinar els assajos conjunts i cohesionar el grup.

Programa d’actuacions dels bastoners/es (pendent de confirmacio):
  • 11/08/2009 > Hebron
  • 12/08/2009 > Ramallah
  • 13/08/2009 > Jerusalem
  • 14/08/2009 > Betlem
  • 15/08/2009 > Acre

0 comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Contacte

Arxiu

Traductor

eXTReMe Tracker